Feladat

A Feladat nevű eszköz arra ad lehetőséget, hogy a hallgatók által készített beadandókat egy közös elektronikus felületen kezeljük. A feladat kiírásakor az oktató előre beállíthatja a feladat megjelenésének dátumát, a beadásának végső határidejét, valamint azt is, hogy milyen értékelési módot szeretne alkalmazni (jegy, pont, minősítés). A rendszer dokumentálja, hogy mely hallgató adta már be a feladatát, és melyik nem, továbbá azt is nyilvántartja, hogy az adott feladat értékelése megtörtént-e már vagy sem. A beadott feladatokat, fájlokat az értékelő személy egy csomagban (zip) letöltheti magának a felületről. Az értékelés során lehetőség nyílik az előre beállított kritérium (pont, jegy, minősítés) mellett hosszabb-rövidebb szöveges értékelés megírására is. A beadott munka értékelése csak akkor válik a hallgató számára láthatóvá, ha az oktató a közzétételi lehetőséggel élve nyilvánossá teszi azt. Ez a funkció akkor praktikus, ha az oktatói értékelés napokon át tart, viszont az eredményeket nem folyamatosan, hanem egyszerre, egy időben szeretnénk minden hallgató számára elérhetővé tenni. A nem megfelelő, nem értékelhető beadott feladatot „átdolgozandó” státuszba is helyezhetjük, amikor is a hallgatónak megjegyzésben jelezhetjük, hogy a feladatban mit javítson vagy egészítsen ki. A feladat beadása és értékelése mentén az érintettek a „Dialógusban” folytathatnak párbeszédet egymással. A Feladat eszköz értékelési funkciója akkor is használható, ha egyébként nincs a felületen, vagy máshol történik meg a tényleges fájlbeadás a hallgatók részéről: így például a papíralapon megírt zárthelyi dolgozatok eredménye is vezethető a Feladat eszköz segítségével.   

 

A feladatok elérése

A színtér feladatai a színtér főoldalán a 'Feladatok' pont alatt találhatóak, határidővel és státusszal.

 

Konzultáció, feladat beadás és eredmény

Feladatbeadás (hallgatóknak)


Egy adott feladat esetében kétféle üzenetet írhat: vagy megjegyzést ír, amelyben például kérdez valamit a feladattal kapcsolatban a feladat kiírójától, vagy pedig ténylegesen beadja a feladatot (akár fájlt csatolva, akár csak szöveges üzenetet írva, a kiírt feladattól függően).

 

Kiíróknak, kiértékelőknek

 

Új feladat kiírása


Feladat kiírása

 

Feladatok elérése

A színtér feladatai a színtér főoldalán a 'Feladatok' pont alatt találhatóak határidővel és státusszal, melyben a javítandó dolgozatok száma van jelölve.

 

Értékelés

Értékelés a Feladat eszközben - 1.rész

Értékelés a Feladat eszközben - 2.rész

Csak eredmények közlése (nincs beadás)

A CooSpaceben lehetőség van arra a feladat eszköz segítségével, hogy nem feladatbeadáshoz kötött értékelést tegyünk közzé a hallgatók számára: például papír alapon megírt zárthelyi dolgozat eredményeit.