Színterek

A CooSpace működésének középpontjában a színterek állnak. A színterek jelentős része a tanulmányi rendszer adatai alapján automatikusan létrejövő kurzusszíntér, melyek mindig az adott félév elején létrejönnek. A tanulmányi rendszer adatai alapján a kurzusszínterhez az oktatók hozzárendelőnek automatikusan oktató szerepkörbe, a tárgyfelvételek alapján pedig a hallgatók bekerülnek a színtérbe hallgatói szerepkörbe. A félév végén a a kurzusszínterek automatikusan archív állapotba kerülnek, ekkor tartalmuk és adataik már nem módosíthatóak, de bármikor elérhetőek (archív színterek), akár több év elteltével is.

Az automatikusan létrejövő kurzus színterek mellett van lehetőség kézi színtérlétrehozásra számos célból. Például:

  • hallgatók tájékoztatásához (általános tájékoztatás, HÖK-ös ügyek, pályázatok, stb.)
  • kurzusfüggetlen csoportok kommunikációjához (szakkör, verseny felkészítés, kirándulás, stb.)
  • folyamatok támogatásához (külső és belső pályázatok, adminisztráció, dokumentum kezelés, stb.)
  • rendezvény szervezéshez
  • külső szakmai együttműködéshez (ebben az esetben a külső résztvevőknek CooSpace hozzáférést is kell igényelni, amennyiben erre az adott intézményben van lehetőség)

A kézi színtér létrehozás oktatói jogosultsággal nem lehetséges. Ez ügyben kérje az intézményben a CooSpace működtetésért felelős részleg segítségét.

Színtérlista

Belépés után a képernyő jobb oldalán láthatóak a színterek.

Színterek egyesítése

Mire használható a színtéregyesítés?

 

Amennyiben több színtér hallgatósága számára szeretne elérhetővé tenni egy vagy több megegyező eszközt, s ezt nem szeretné színterenként végrehajtani, akkor javasolt a színtéregyesítés.

Ekkor az eredeti színterek megmaradnak eredeti állapotukban, de létrejön "feléjük" egy közös színtér, amelynek résztvevői az egyesített színterek résztvevői lesznek, így az itt létrehozott eszközök és azok tartalma mindenki számára elérhető lesz.

 

Színtér adatlap

Azokra a színterekre, amelyeknek nem vagyunk tagjai, rákereshetünk a keresőben, és a színtér publikus leírásában megadott adatok alapján kaphatunk róla információkat.

Színtér főoldal

Egy színtér felépítése az alábbiak szerint alakul.

Feltöltés régi alapján

A CooSpace lehetőséget biztosít arra, hogy (egyszerre akár több) színtéreszközt másoljunk egyik színtérből egy másikba. A forrás színtér lehet archív színtér is, így a régebben létrehozott eszközeinket könnyedén használhatjuk az új színtereinkben is. Bizonyos eszköztípusok esetén a másolás történhet tartalommal együtt is, ha ezt beállítjuk a másolás során.

Új alszíntér létrehozása

Megfelelő jogosultsággal (intézményi beállítás függvénye) lehetőség van alszínterek létrehozására.

Színtér összesítő

 

Az Összesítővel lehet a hallgatók egész féléves munkáját áttekinteni táblázatos formában, s így kényelmesen értékelni  teljesítményüket. Az összesítésben megjeleníthetőek a hallgatók jelenléti adatai, feladatokra kapott értékelései és teszt eredményei.

 

Résztvevők

A színtér résztvevői az eszközök után legalul láthatóak.

Színtér információk szerkesztése

A színteret bemutató publikus és zárt információs mezők intézményenként eltérhetnek. A mezők szerkesztése az alábbi módon történik. 


Színtér műveletek

A színtér archiválása, aktiválása, törlése megfelelő jogosultság esetén a színtér műveleteknél hajtható végre.